logo-VAC-web  Marcel Stiphout van Van Antwerpen Cartonnage

“Voordat wij deze dienst gebruikten, boekten wij vreemde valuta facturen in EUR in Exact Globe.
Het is te omslachtig om elke dag handmatig vreemde valuta koersen in te voeren. Nu wij deze dienst geïmplementeerd hebben, kunnen wij ook eenvoudig facturen verwerken in andere valuta. Wij stemmen onze facturen ook af met inkooporders & ontvangsten.
Hierdoor hebben we onze inkoopprijzen ook kunnen aanpassen naar vreemde valuta inkoopprijzen die we voorheen in EUR vastlegden. Resultaat is dat er minder kans is op prijsafwijkingen die niet gesignaleerd worden door het 1-op-1 afstemmen met de inkooporderontvangst.”

JR Shipping, dé rederij gespecialiseerd in scheeps-CV’s.

Thom van der Meulen van Exact Gold Partner ERP4U was op zoek naar een oplossing die werkt met de standaard XML-importmodule van Exact Software en meerdere basisvaluta ondersteunt.
“Deze oplossing biedt onze klant wat zij zoeken en met een prijsstelling waarvoor we het zelf niet kunnen (laten) ontwikkelen”.
Met deze oplossing lezen zij nu iedere dag de wisselkoersen van de Europese Centrale Bank in.
Dit bespaart handmatige handelingen en geeft actueel inzicht.

  Mevr. Pek van De Freeland Groep

“Freeland voert voor zo’n 45 vennootschappen de administratie in Exact.
Sinds enige tijd maken wij gebruik van geautomatiseerde factuurverwerking.
Omdat facturen daarmee al nagenoeg zonder tussenkomst van de administrateur in het inkoopboek worden opgenomen is het van groot belang gebleken om de valutakoersen dagelijks bij te werken, vóór nieuwe facturen worden ingediend via de scanner of de automatisch gekoppelde mailboxen.

Het dagelijks handmatig de tabellen inlezen bleek nogal omslachtig en zochten wij naar een oplossing om dat als dagelijkse job op de achtergrond te kunnen doen.
Een aantal van onze administraties zijn geen EUR-administraties, maar worden gevoerd in andere valuta.

Wij kwamen met enig googelen bij Sebastiaan Barlo uit en zijn product Wisselkoersen import voor Exact Globe. Dit was precies de oplossing die we nodig hadden!

We hebben Sebastiaan gevraagd om als consultant op locatie bij ons de Plus-versie te komen installeren en om dit met name ook voor de vreemde-valuta administraties goed in te richten.
Sebastiaan heeft dit op prettige en deskundige manier gedaan en alles draait naar volle tevredenheid.”