Over Barenbrug

Gras roept vanaf onze jonge kinderjaren meteen fijne en positieve associaties op. Grasvelden worden immers vaak gebruikt om op te spelen, zomerse feesten op te vieren of om van de natuur te genieten.

Maar gras is meer dan ‘leuk om te hebben’ als groen in de achtertuin: het is ‘s werelds meest belangrijke gewas. Vanuit agrarisch oogpunt is gras cruciaal om te voldoen aan de vraag naar voedsel voor de toenemende populatie van mens en dier.

We zijn continu op zoek naar nieuwe manieren om een gezonde toekomst voor onze wereldbevolking zeker te kunnen stellen. Dat is onze bijdrage aan een betere wereld voor onze toekomstige generaties.

De Koninklijke Barenbrug Groep houdt zich wereldwijd bezig met het onderzoeken, ontwikkelen, produceren, vermarkten en verkopen van graszaden.

De R&D-organisatie is gedecentraliseerd in 22 landen verdeeld over 5 continenten in de belangrijkste klimaatregio’s op aarde.

De productie van graszaad voor Barenbrug vindt plaats in zo’n 20 verschillende landen. 80 procent van de productie vindt plaats in Europa en Noord-Amerika.

Vestigingen, gedecentraliseerd in 18 landen op 6 continenten, verkopen de producten en diensten.

 

Ik heb Leon Wielders, Teamleider Financiën, geïnterviewd over onze samenwerking.

 

Met welke producten van Exact Software en welke aanverwante producten werken jullie?

Wij werken sinds 1-juli-2006 overgestapt van FIS2000 naar Exact Globe (toen nog met ‘2003’ geheten). Wij werken binnen EG alleen met de financiele modules, waarbij de logistieke/sales info gekoppeld is met een eigen applicatie genaamd VBS. De belangrijkste modules voor ons zijn: Vaste activa, Vreemde valuta, Telebanking, Budget, Accountancy, CRM, Rekening Courant, SDK, Excel add-in.

 

Welke uitdaging(en) had je als het gaat om het verwerken van transacties met vreemde valuta?

Wij werken zowel met inkoop -als verkoopfacturen met meerdere vreemde valuta’s. Het bijhouden van een grote hoeveelheid valuta’s is altijd een handmatige activiteit geweest. Maar sinds de digitalisering en de kredietcrisis van enige jaren geleden is de gewenste snelheid/beschikbaarheid van financiële cijfers behoorlijk toegenomen. Dagelijks op de hoogte zijn van financiële cijfers is een must geworden. Omdat wij werken met meerdere administraties is het vullen van koersen altijd een arbeidsintensieve bezigheid geweest!

 

Hoe ben je met mij in contact gekomen en waarom heb je voor deze oplossing gekozen?

Gezien de afdelingswens voor meer directe controle over o.a. de koersen, zijn wij op zoek gegaan naar een oplossing voor meer bedrijfsefficiency. Maar wel tegen betaalbare kosten. Via onze vaste Exact consultant en zelf zoeken op internet hebben wij 2 mogelijkheden gevonden die interessant waren voor ons. Maar de meest betaalbare oplossing t.o.v. de praktische werking van de koppeling van de wisselkoersen van Sebastiaan, sprak ons erg aan.

 

Wat levert de oplossing jullie op?

Inmiddels werken wij met tevredenheid binnen 5 Exact administraties met de xml koppeling voor wisselkoersen. En de mogelijkheid om zelf de juiste koersen te kunnen wijzigen (verwijderen/aanvullen) of andere administraties hieraan toe te voegen, betekent dat wij zelf gewoon in-control zijn. Zonder elke keer een consultant te hoeven raadplegen. Ook bij vakantie en/of ziekte doet de koppeling gewoon zijn werk en hoeven we niet voor vervanging te zorgen!

 

Wat vind je van de samenwerking?

Wij zijn tevreden met de samenwerking met Sebastiaan. De communicatie als altijd concreet en direct. Wij hebben alleen wat aanloopproblemen gehad, omdat wij in 1e instantie nog geen testomgeving hadden en in de live omgeving gebruik maakten van een mac-adres beveiliging. Een goede IT afdeling is essentieel om hierin geholpen te worden. Na het oplossen van deze aanloopproblemen, hebben we geen enkel probleem meer gehad. Wel is het zo dat de koppeling heel af en toe hapert, maar dat kan ook komen doordat de koers op de website van de ECB niet beschikbaar is. Maar doordat we een dagelijkse koppeling hebben, missen we een dag meer of minder niet zo.

En wat ik vind van de samenwerking met Barenbrug en Leon?

Daar ben ik zeer tevreden over. Zoals Leon aangeeft, draait de dienst in de basis prima. Daardoor hebben wij niet heel veel contact, maar als we contact hebben, dan is dat altijd prettig.

Ik ben wel trots dat ik met een, op het oog, eenvoudige dienst, een organisatie als Barenbrug kan helpen de verwerking van hun administratie efficiënter te maken.